När & Var

Datum 21 maj 2019
Tid kl 18:00-19:00

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41

 

Pristagarföreläsning

Välkommen till årets pristagarföreläsning! Med utgångspunkt i några - till synes obetydliga - minnen och en nyligen upplevd omvälvande händelse tar Bart Moeyaert dig med in i sin värld. Föreläsningen äger rum den 21 maj i ABF-huset i Stockholm.

"Alla minns vi någon sorglig historia från vår barndom. Den gången vår mamma tittade bort och något hände som inte gick att göra ogjort. Den gången vår pappa var trött och tappade tålamodet. Vi minns det än i dag, åratal senare. De dagar då vi är som svagast kan vi till och med fortfarande lida av det.”

Välkommen till en föreläsning med den belgiske författaren Bart Moyaert som är årets ALMA-pristagare! Med utgångspunkt i några - till synes obetydliga - minnen och en nyligen upplevd omvälvande händelse tar han dig med in i sin värld. Han berättar för dig om den klyscha han fått höra några gånger för mycket efter den 2 april 2019 och håller en plädering för uppmärksamhet och omtanke.

Bart Moeyaert har gett kvällens föreläsning titeln "Utb.- och ungd.dep." vilket refererar till vad som stod på kuvertet till ett brev hans dementsjuke far ville skicka till belgiska departementet för utbildnings- och ungdomsfrågor. 

Föreläsningen sker på engelska.

Bokförsäljning och signering
Efter föreläsningen erbjuder Lilla Piratförlaget chansen att köpa ett rykande färskt, signerat exemplar av boken Kärleken vi inte förstår i översättning av Annika Johansson.

Arrangeras i samarbeta med ABF Stockholm.