Bibliografi

Bibliografi i urval

UTMÄRKELSER

2009   Der Luchs des Jahres Book Prize
2008   Deutsche Jugendliteraturpreis
2007   Carnegie Medal  
2005   Michael L. Printz Award  
2005   Julia Ward Howe Prize  
2005   Der Luchs des Jahres  
2005   Branford Boase Award
2004   Guardian Children's Fiction Prize

BÖCKER

Jonathan Unleashed
Bloomsbury Publishing, London 2016

Picture me Gone
Speak, New York 2014    
Originalutgåva: Penguin Books, London 2013

Moose Baby
Barrington Stoke, Edinburgh 2013
Ursprungligen utgiven 2010 under titeln Vamoose!

There is no Dog
Speak, New York 2013
Originalutgåva: Penguin Books, London 2011

Wild Boars Cook
Illustrerad av Sophie Blackall
Puffin Books, London 2010
Originalutgåva: Henry Holt & Co, New York 2008
Vamoose!    
Pocket Money Puffin, London 2010

The Bride’s Farewell   
Penguin Books, London 2010
Originalutgåva: Penguin Books, London 2009

Jumpy Jack and Googily   
Illustrerad av Sophie Blackall
Puffin Books, London 2008
Originalutgåva: Henry Holt & Co, New York 2008

What I Was
Plume Books, New York 2009
Originalutgåva: Penguin Books, London 2007

Just in Case
Plume Books, New York 2008
Originalutgåva: Wendy Lamb Books, New York 2006

Meet Wild Boars    
Illustrerad av Sophie Blackall
Square fish, New York 2008
Originalutgåva: Henry Holt & Co, New York 2005

How I Live Now
Penguin Books, London 2013    
Originalutgåva: Penguin Books, London 2004

ÖVERSÄTTNINGAR

Danska

Sådan er det nu
Översättning: Brigitte Brix
Sesam, Köpenhamn 2005
Originaltitel: How I Live Now

Estniska

Nii ma nüüd elan
Varrak, Tallinn 2007
Originaltitel: How I Live Now

Finska

Poikkeustila
Översättning: Terhi Leskinen
Otava, Helsingfors 2005
Originaltitel: How I Live Now

Franska

Au bout du voyage
Översättning : Valérie Le Plouhinec
Albin Michel-Jeunesse, Paris 2014
Originaltitel: Picture me Gone

Jess, ou comment  j’ai accouché d’un original
Översättning: Josée Latulippe
Bayard Canada, Montréal 2014
Originaltitel: Moose Baby

Au commencement il y avait Bob : Dieu a mal au crâne
Översättning: Luc Rigoureau
Hachette, Paris 2012
Originaltitel: There is no Dog

La balade de Pell Ridley
Översättning: Dorothé Zumstein
Albin Michel-Jeunesse, Paris 2012
Originaltitel: The Bride’s Farewell

Ce que j'étais
Översättning: Luc Rigoureau
Hachette Jeunesse, Paris 2008
Originaltitel: What I Was

Si jamais…
Översättning: Luc Rigoureau
Hachette Jeunesse, Paris 2007/2009
Originaltitel: Just in Case

Maintenant, c'est ma vie
Översättning: Hélène Collon
Albin Michel-Jeunesse, Paris 2006/2014
Originaltitel: How I Live Now

Hebreiska

Taʼaru le-ʻatsmekhem she-eneni
Översättning: Meira Firon
Yediʻot aḥaronot : Sifre Ḥemed, Tel Aviv 2015
Originaltitel: Picture me Gone

G'asṭin Ḳeis
Översättning: Merav Zaks-Portal
Matar, Tel Aviv 2010
Originaltitel: Just in Case

Zehirut, ḥazire pere!
Illustrerad av Sophie Blackall ; översättning: Rimonah Di-Nur
Matar, Tel Aviv 2005
Originaltitel: Meet Wild Boars

Kakhah ani ḥayah ʻakhshaṿ
Översättning: Ehud Tagari
Matar, Tel Aviv 2005
Originaltitel: How I Live Now

Italienska

Fai finta che io non ci sia
Översättning: Stefania Di Mella
Rizzoli, Milano 2015
Originaltitel: Picture me Gone

Se fossi Dio
Översättning: Carlo Milani
Fanucci Editore, Rom 2012
Originaltitel: There is no Dog

Justin
Översättning: Alessia Donin
Fanucci Editore, Rom 2010
Originaltitel: Just in Case

Come vivo ora
Översättning: Cristina Volpi
Feltrinelli, Milano 2005/2013
Originaltitel: How I Live Now

Japanska

Kami no na wa bobu
Översättning: Atsuko Imaizumi
Tōkyōsōgensha, Tokyo 2013
Originaltitel: There is no Dog

Jasuto in kēsu : owari no hajimari de kimi o omō
Översättning: Shinobu Horikawa
Rironsha, Tokyo 2009
Originaltitel: Just in Case 

Watashi wa ikiteikeru
Översättning: Ami Obara
Rironsha, Tokyo 2005
Originaltitel: How I Live Now

Katalanska

Com visc ara
Översättning: Marc Rosich
Cruilla Editorial, Barcelona 2006
Originaltitel: How I Live Now

Kinesiska

Dan xiao gui he ji ling gui
Illustrerad av Sophie Blackall ; översättning: Bin Wang
Er shi yi shi ji chu ban she, Nanchang Shi 2014
Originaltitel: Jumpy Jack and Googily

Koreanska

Insaengǔn sawǒlǔi nunch'ǒrǒm
Översättning: Yi Kyŏng-Ch’ae
Miraein, Seoul 2014
Originaltitel: Picture me Gone

Sin ira pullin sonyŏn
Översättning: Yi Kyŏng-Ch’ae
Miraein, Seoul 2012
Originaltitel: There is no Dog

Manyak e maliji
Översättning: Pak Yun-Jŏng
Miraein, Seoul 2009
Originaltitel: Just in Case

Naega saneun iyu
Översättning: Kin Hee Jeong
Miraein, Seoul 2009
Originaltitel: How I Live Now

Metdejirul mannatdamyon
Illustrerad av Sophie Blackall ; översättning: Om Hae-suk
Tokun, Seoul 2005
Originaltitel: Meet Wild Boars

Kroatiska

Kako živim sada
Översättning: Sandra Nikoletić
Algoritam, Zagreb 2006
Originaltitel: How I Live Now

Lettiska

Kā es tagad dzīvoju
Översättning: Daina Borovska
Zvaigzne ABC, Riga 2007
Originaltitel: How I Live Now

Nederländska

Jonathan gaat los
Luitingh Sijthoff, Amsterdam 2016
Originaltitel: Jonathan Unleashed

Mij niet gezien
Luitingh Sijthoff, Amsterdam 2016
Originaltitel: Picture me Gone

In het begin was er… Bob
Översättning: Jenny de Jonge
Moon, Amsterdam 2011
Originaltitel: There is no Dog

Eland!
Översättning: Jenny de Jonge
Moon, Amsterdam 2011
Originaltitel: Vamoose!

Wat ik was
Översättning: Jenny de Jonge
Moon, Amsterdam 2010
Originaltitel: What I Was

Niemandsbruid
Översättning: Jenny de Jonge
Moon, Amsterdam 2009
Originaltitel: The Bride’s Farewell

Het toevallige leven van Justin Case
Översättning: Jenny de Jonge
Pimento, Amsterdam 2006
Originaltitel: Just in Case

Hoe ik nu leef
Översättning: Jenny de Jonge
Pimento, Amsterdam 2005
Originaltitel: How I Live Now

Norska

Slik har jeg det nå
Översättning: Barte Bjørkum
Cappelen Damm, Oslo 2005
Originaltitel: How I Live Now

Portugisiska

No início não havia Bob
Översättning: Fabiana Colasanti
Galera Record, Rio de Janeiro 2015
Originaltitel: There is no Dog

Se alguma vez…
Översättning: Fabiana Colasanti
Galera Record, Rio de Janeiro 2014
Originaltitel: Just in Case

Minha vida agora
Översättning: Fabiana Colasanti
Galera Record, Rio de Janeiro 2012
Originaltitel: How I Live Now

Em nome do amor
Översättning: Luísa Silva Maneiras
Presença, Barcarena 2006
Originaltitel: How I Live Now

Slovenska

Primer Justin
Översättning: Ingrid Kovač Brus
Miš, Dob pri Domžalah 2008
Originaltitel: Just in Case

Tako živim zdaj
Översättning: Adriana Mezeg
Učila International, Tržič 2006
Originaltitel: How I Live Now

Spanska

Imagina que ya no estoy
Översättning: Mireya Hernández Pozuelo
Colófon, Mexico D.F. 2015
Ediciones Siruela, Madrid 2014
Originaltitel: Picture me Gone

El adiós de la novia
Översättning: María Porras Sánchez
Ediciones Siruela, Madrid 2012
Originaltitel: The Bride's Farewell

Cómo Justin Case engañó al destino
Översättning: María Porras Sánchez
Ediciones Siruela, Madrid 2011
Originaltitel: Just in Case

Mi vida ahora
Översättning: Xohana Bastida
Ediciones SM, Madrid 2006
Originaltitel: How I Live Now

Svenska 

Om jag försvann
Översättning: Helena Ridelberg   
Gilla Böcker, Stockholm 2017
Originaltitel: Picture Me Gone

Älgbarnet
Översättning: Helena Olsson    
Argasso, Örnsköldsvik 2014
Originaltitel: Moose Baby/Vamoose!

I begynnelsen var Bob
Översättning: Molle Kanmert Sjölander   
X Publishing, Stockholm 2012
Originaltitel: There is no Dog

Så har jag det nu
Översättning: Helena Ridelberg    
Brombergs, Stockholm 2005
En bok för alla, Stockholm 2012
Originaltitel: How I Live Now

Den jag var 
Översättning: Helena Ridelberg   
X Publishing, Stockholm 2010
Originaltitel: What I Was

Justin Case
Översättning: Helena Ridelberg
Brombergs, Stockholm 2007
Originaltitel: Just in Case

Tjeckiska

S osudem v zádech
Översättning: Veronika Volhejnová
Mladá fronta, Prag 2010
Originaltitel: Just in Case

Turkiska

Her İhtimale karşı
Översättning: Zeynep Heyzen Ateş
E Yayınları, Istanbul 2013
Originaltitel: Just in Case

Tyska

Was ich weiss von dir
Översättning: Brigitte Jakobeit
Fischer Verlag, Frankfurt 2014
Originaltitel: Picture me Gone

Oh. Mein. Gott.
Översättning: Brigitte Jakobeit
Fischer Verlag, Frankfurt 2012
Originaltitel: There is no Dog

Davon, frei zu sein
Översättning: Brigitte Jakobeit
Fischer Verlag, Frankfurt 2010
Originaltitel: The Bride’s Farewell

Damals, das Meer
Översättning: Brigitte Jakobeit
Carlsen Verlag, Hamburg 2009
Originaltitel: What I was

Was wäre wenn
Översättning: Brigitte Jakobeit
Carlsen Verlag, Hamburg 2007
Originaltitel: Just in Case 

So lebe ich jetzt
Översättning: Brigitte Jakobeit
Carlsen Verlag, Hamburg 2005
Originaltitel: How I Live Now

Ungerska

Sorsbújócska
Översättning: Pék Zoltán
Európa Könyvkiadó, Budapest 2014
Originaltitel: Just in Case

Majd újra lesz nyár
Översättning: Tamás Boldizsár
Európa Könyvkiadó, Budapest 2013
Originaltitel: How I Live Now