Tid & plats

Måndag 4 maj kl 18.00-ca 18.45
Live från Stockholm stadsbiblioteks Facebook-sida
Sändningen från samtalet går även att se i efterhand.

 
Juryledamot Elina Druker och Johanna Lundin

ALMA TALKS 4 maj: Upptäck årets pristagare!

Välkommen till ett samtal om årets pristagare Baek Heena med ALMA-juryledamoten Elina Druker och kulturskribenten Johanna Lundin. De befinner sig på Stockholms stadsbibliotek men ni i publiken sitter på annat håll. Samtalet sänds live från Facebook och går att se i efterhand.

Den koreanska bilderbokskonstnären Baek Heena tilldelades årets litteraturpris. I sin motivering skriver juryn "Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Heena Baek filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande." Så vem är årets pristagare? Välkommen att lyssna till ett livesänt samtal mellan ALMA-juryledamoten Elina Druker och kulturskribenten Johanna Lundin.Elina Druker är professor i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik vid Stockholms universitet, med särskilt fokus på barn- och ungdomslitteratur.

Johanna Lundin är kulturskribent och boktipsare i SVT:s Go'kväll.

Evenemanget är ett samarbete mellan Stockholms stadsbibliotek, Astrid Lindgren Memorial Award och Svenska barnboksinstitutet.

Foto på Baek Heena: privat ägo
Foto på Elina Druker: Stefan Tell
Foto på Johanna Lundin: Rodrigo Soto