Hoppa till huvudinnehållet (tryck Enter)
Porträtt Astrid Lindgren

Här är vår nya form

Idag lanserar vi en ny visuell identitet. Logotypen knyter an till Astrid Lindgren och hennes djupt humanistiska förhållningssätt till världen, som är själva grunden för priset.

De visuella förändringarna är en del av vårt arbete med att vidareutveckla och förstärka prisets roll som en viktig global aktör inom barn- och ungdomslitteratur. Kanslichef Suzi Ersahin:

I takt med att priset blivit alltmer etablerat internationellt har behovet av att renodla det visuella uttrycket ökat. Vår nya logotyp knyter an till Astrid Lindgren och hennes djupt humanistiska förhållningssätt till världen, som är grunden för priset.

Vårt nya uttryck är distinkt, varmt och värdigt. En varierad färgpalett och två välritade typsnitt skapar igenkänning och samspelar med foto och illustrationer som sätter både pristagarna och unga i centrum. Astrid Lindgrens vackra och gåtfulla stenografi, som hon skrev sina manus med, har inspirerat till ett grafiskt mönster som fungerar som dekoration, men bär också på en egen berättelse om Astrid Lindgren och hennes mytomspunna skrivprocess.

Den visuella identiteten är skapad av varumärkesbyrån Happy F&B och lanseras först på webbplatsen och i våra digitala kanaler.

Exempel

Bild på stora affischer mot en husvägg
Bild på stora affischer mot en husvägg

© illustration Kitty Crowther. Från boken Jan Toorop: The Song of Time, publiserad av Leopold, Amsterdam