Hoppa till huvudinnehållet (tryck Enter)
kostymprovning1_foto_FrejaNyström.jpg

Specialdesignad nycirkus

Under våren har elever vid Cirkus Cirkörs Cirkusgymnasium och Designgymnasiet i Sickla arbetat med bilderboken Ankomsten av 2011 års pristagare Shaun Tan. Den 8 juni har du chans att se resultatet i en 30 minuter lång nycirkusföreställning i Studion på Kulturhuset Stadsteatern.

 

Vad händer när litteratur transformeras till nycirkus och scenkostym? Med den frågan bjöd vi in Cirkus Cirkörs Cirkusgymnasium och Designgymnasiet Sickla till ett samarbete.

Under våren har de 24 gymnasieleverna i projektet läst böcker av olika ALMA-pristagare och fastnade för Shaun Tans ordlösa bilderbok Ankomsten (2006), om en emigrantfamilj i väntan på en ny verkligen. Inspirerade av bokens bilder har eleverna från Cirkusgymnasiet skapat olika scener. Kostymerna de bär är designade och uppsydda av årskurs 1 på Designgymnasiet i Sickla.

Se föreställningen

Spelas: 8 juni kl. 14.00, 15.15 och 17.00
Plats: Studion, Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm
Längd: ca 30 min
Boka biljetter

Medverkande på scen:

Elever vid nycirkusprogrammet på Cirkus Cirkörs Cirkusgymnasium:
Antonia Djurestad Kolocoudias, Edvin Broms, Elisa Franzen, Khaled Mohamad, Selma Berge och Tuvia Andersson.

Kostym:

Skapad av klass H20 på hantverksprogrammets inriktning Textildesign på Designgymnasiet i Sickla: Anhelina Arkhipova, Alva Borgenstierna Ploski, Ploy Aritsara Chaiwong, Astrid Degsell, Ebba Ekbom, Diego Fernandez Choque, Rebecca Forsell, Linnéa Frejd, Elliot Grûnewald, Tindra Leiderman, Ana Marusciac, Hanna Matajzik Karlsson, Bilguunzaya Nasanjargal, Hugo Saeed, Olivia Sannerholm, Hedvig Ströberg, Yume Estelle von Peltzer, Mattis Wendleman.

Foto: Freja Nyström