Eva Lindström på Stockholms Kulturfestival

Den 17–21 augusti äger Stockholms Kulturfestival rum. Festivalen är en årligen återkommande stadsfestival som arrangeras av Stockholms stad. Under festivalens alla dagar kommer Eva Lindströms animerade filmer att visas i Barnens bokbuss och på söndagen den 21 augusti deltar Eva i ett författarsamtal som arrangeras av Bokbordet Stockholm.

Under Stockholms Kulturfestival kommer Barnens bokbuss att stå parkerad i Kungsträdgården. Där kan man slå sig ner och läsa en bok eller njuta av en sagostund. Klockan 14 och 18 varje dag visas Eva Lindströms film "Djurvännerna", som är en animerad trilogi för de yngsta på teman som frigörelse och vänskap.

"En Fågeldag" handlar om två fågelungars äventyrliga utflykt från hemmet, i "Jag rymmer!" bestämmer det lilla fåret sig för att lämna det enformiga livet i sin flock och i "Min vän Lage" möter vi ugglan Lage som lämnar sitt bo i skogen för att i stället bli storstadsuggla.

I bokbussen kommer du även kunna bläddra bland Evas såväl som tidigare pristagares böcker.

Författarsamtal

Söndagen den 21 augusti arrangeras världens längsta bokbord – Bokbordet Stockholm. Under dagen hålls även ett antal författarsamtal på Norra Latin. Klockan 14 samtalar Eva Lindström med sin mångåriga redaktör Anna Bogaeus om sitt författarskap. Samtalet är gratis att besöka.

Bokbordet har i år även ett program som riktar sig till barn och unga med barnteater, musik och eget skapande för de små och fantastiktema med livepoddar, rollspel och cosplay för ungdomarna.

Läs mer om programmet på Stockholms Kulturfestivals hemsida.