Hoppa till huvudinnehållet (tryck Enter)
Illustratören Wolf Erlbruch

En omsorgsfull visionär

Wolf Erlbruch är en av Tysklands främsta illustratörer och bilderboksförfattare. Han har gett ut ett tiotal egna böcker och illustrerat närmare femtio titlar med texter av olika författare. Böcker som Det var det fräckaste och Anden, Döden och Tulpanen har blivit stora framgångar världen över.

Snabba fakta

Namn Wolf Erlbruch
Född 1948
Land Tyskland
Yrke Illustratör
Belönad år 2017
Mest framgångsrika bok "Det var det fräckaste!" (1995)

Juryns motivering

"Wolf Erlbruch gör viktiga livsfrågor tillgängliga och hanterbara för läsare i alla åldrar. Med humor och värme djupt rotad i en humanistisk grundsyn visar hans verk det lilla i det stora. Han behärskar mästerligt sin teckningskonst och bottnar i en lång tradition samtidigt som han öppnar nya kreativa fönster. Wolf Erlbruch är en omsorgsfull visionär."

Wolf Erlbruch är en innovatör inom illustrationskonsten. Hans bildskapande bottnar i en lång tradition och präglas av kraftfulla linjer och grafisk träffsäkerhet. Han kombinerar ofta olika tekniker: kollage, blyerts- och kritteckning, grafiska experiment och akvarell.

Det viktigaste när man skriver eller illustrerar för barn är att vara uppriktig med sina egna känslor och att också berätta om sig själv.

- Wolf Erlbruch

Höjdpunkter från prisutdelningen 2017