Hoppa till huvudinnehållet (tryck Enter)
Bild från en scen med tre kvinnor. Författaren Jacqueline Woodson tar emot sitt diplom från kronsprinsessan Victoria i maj 2018.. I bakgrunder applåderar dåvarande kulturminister Alice Bah Kuhnke.

Prisutdelning 2021

Var med och fira 2020 och 2021 års pristagare Baek Heena och Jean-Claude Mourlevat! På grund av pandemin fick vi ställa in förra årets prisutdelning så nu ser vi fram emot en dubbel digital ceremoni.

Måndag 31 maj kl. 19.00─20.00

Välkommen att vara med och fira 2020 och 2021 års pristagare Baek Heena och Jean-Claude Mourlevat! Alla som anmäler sig kommer ungefär en vecka före prisutdelingen att få ett mail som innehåller länken till livesändningen.

Anmäl dig här!

Om ceremonin

Prisutdelningen sänds online och kommer att ta dig med på en resa in i pristagarnas verk och ut till unga läsare runtom i världen. Ceremonin gästas av Kultur- och demokratiminister Amanda Lind och H.K.H. Kronprinsessan Victoria. Journalisten och poddaren Amie Bramme Sey guidar dig genom programmet flankerad av danskompaniet Claire Parsons Co. Prisutdelningen är på engelska. 

─ I år när vi inte begränsas av antalet fysiska sittplatser kan vi bjuda in tittare över hela världen som får chans att bekanta sig med Jean-Claude Mourlevats djupa författarskap och Baek Heenas otroliga bildvärld, säger Suzi Ersahin, kanslichef för Astrid Lindgren Memorial Award.

På översta bilden: dansaren Viktor Gyllenberg från Claire Parsons Co.

Prisutdelningen 2021

En kvinna i svart kavaj och jeans.
Journalisten och poddaren Amie Bramme Sey guidar tittarna genom ceremonin. Foto: Märta Thisner
Kvinna i galaklänning går mot en scen.
H.K.H. Kronprinsessan Victoria överlämnar prisdiplomet. Foto: Stefan Tell, 2019
Tre personer kikar in genom en öppen dörr.
Claire Parsons Co medverkar i prisutdelningen. På bilden syns dansarna David Nondorf, Elin Hallgren och Linn Ragnarsson.